Reiseblogg fra Travellerspoint

Late dager på Koh Ngai

sunny 40 °C

I dag er det vår fjerde dag her på Koh Ngai, og vi har tatt dagene helt med ro og slappet av for fult! Som sagt er Koh Ngai ikke så stor øy, og det er kun hoteller/resorter her. Ingen veier, kun strandlinjer. Og det er kun båt som funker for å komme seg rundt på øya. Det er derfor ikke så mye annet å gjøre her enn å slappe av, sole seg og bade.

Stranda her er kjempe fin, kritthvit med helt klart turkist vann. Vannet er varmt og deilig og det er masse fisker av alle regnbuens farger som svømmer under deg. Det er også maneter her, uheldigvis, som har kommet og gått med dagene. De er bitte små, lilla og har røde tråder. Heldigvis er de ikke farlige, brenner bare litt der og da, og så går det over. Men de flokker seg veldig, og vannet blir fort fylt opp når de først er her. En av dagene har det vært umulig å badet, ellers har det vært perfekt!

Hver dag, som regel på ettermiddagen (untatt i dag), har det regnet, tordnet og lynet. Og dagene på stranda har blitt korte. Men det er også greit innimellom når sola er så sterk som den er, og hvert fall den ene dagen hvor vi ikke fikk badet. Tilfeldigvis regnet det også mest denne dagen, så det passet bra.

Her på øya har vi kun kaldt vann, så vi gleder oss hver dag til å ta en dusj etter en dag på stranden! Vanntanken står ikke en gang i sola, så vannet er helt sinnsykt kaldt! Ellers går også strømmen hver dag rundt klokken 18, men kommer alltid tilbake etter noen minutter. Alt dette gjør bare følelsen over at vi er på en ”øde” øy bare enda større.

I og med at det bare er hotellene her som holder øya i gang, er selvfølgelig prisene også mye høyere enn andre steder. Det er litt synd, men selvfølgelig fullt overlevbart for europeere! På fastlandet har vi betalt 60 thai bath for en red curry med kylling (ca 11 norske kr), mens her på øya koster samme rett 140 thai bath! Over dobbel pris. Gjestene her er jo avhengig av å spise i hotellet restaurant, så de benytter seg av å skru prisene opp. Øya har derfor blitt litt charter-preget, med mye familier og turister som ikke tenker på pengene. Men vi syns det likevel har vært verdt å oppleve denne øya, for det er en helt fantastisk øy!

Vi har møtt på mange lizzards mens vi har vært her, både store og små:

DSC_0733.jpgDSC_0860.jpg

Skrevet av heilars 23:13 Arkivert i Thailand

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint