Reiseblogg fra Travellerspoint

Great Barrier Reef

overcast 25 °C

Klokken 04.00 den 23. april reiste vi fra hotellet på Bali, og fløy til Singapore. I Singapore fikk vi 13 timer til gode mens vi ventet på flyet til Australia, så vi benyttet sjansen til å oppleve Orchard Rd. i dagslys siden vi ikke fikk til det da vi var i Singapore forrige gang. Her fikk vi tiden til å fly avgårde, og til og med shoppet enda litt mer!

Etter 13 timers venting på fly videre, gjenstod ca 7 timers flytur med en mellomlanding i Darwin, før vi kom til Cairns. Cairns opplevde vi som spøkelsesby. Nesten ikke en sjel å se på veiene. Utallelige med ledige lokaler. Mange stengte butikker og utrolig lite liv den 25. april til å være nasjonaldagen til Australia!

Vi stoppet i Cairns kun for å oppleve Great Barrier Reef. Så den 25. april dro vi ut med Osprey Reef Cruise og kjørte 1 1/2 time i 2-3 meter høye bølger. Litt av en ubehagelig båttur, hvor nesten alle fløy rundt med spyposer! Vel framme ved første rev fikk vi snorkle i en times tid og oppleve livet under vann. Korallene var mye mer bevart her enn andre steder vi har opplevd, og vi fikk se masse fisker i alle regnbuens farger. Men ingen hai eller skilpadde som vi håpet på å se... Vi skulle også ut med glassbåt, hvor man kan se gjennom glass under vann, men pga mye vind og strømmer fikk vi ikke gjort det. Det var synd, for det tror vi hadde vært en skikkelig kul opplevelse i tillegg til snorklingen! Under båtturen var vi innom et rev til.

Great Barrier Reef var en veldig fin opplevelse, men det dårlige været ødela litt. Det er ikke like gøy å snorkle når det er det sterke strømmer og mye vind.

26. april satte vi oss på bussen for å fortsette reisen videre langs østkysten. En 12 timers lang busstur tok det før vi kom fram til Airlie Beach. Tiden gikk fortere enn vi trodde og var en fullt overlevbar tur selv for de harde setene vi satt i!

Været i Australia er mye kjøligere enn Asia, og vi merker høsten er på vei. Nå må vi bare kle mer og mer på oss...

Skrevet av heilars 20:01 Arkivert i Australia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint