Reiseblogg fra Travellerspoint

Sailing Whitsundays

storm 19 °C

Dag 1:

Etter 13 nye timer på buss kom vi fram til Airlie Beach, og fikk booket oss rett inn på Backpackers Waterfront. Her bodde vi en natt før vi gikk ombord på ”Pride of Airlie” for en 3-dagers seiltur i Whitsundays.

Dag 2:

40 mennesker skulle være med på båten og vi merket raskt at turen kom til å bli en boze-tur, noe vi egentlig hadde regnet med men ikke håpet på. Først seilet vi til Adventure Island hvor vi ble innkvartert i grupper på 6 stk pr rom. Her skulle vi sove alle nettene, og seiling kun på dagen. Uheldigvis var en av våre room-mates en stor snorker, og nettene vi hadde her har ikke akkurat vært de beste i våre liv. Ellers var alle veldige hyggelige og vi hadde det koselig sammen om kveldene.
Samme dag som vi kom til øya ble det ikke noe seiling, kun komme seg til rette på rommet og spise middag sammen med hele gruppen. Middagen eller maten i seg selv under hele turen var så å si ikke mye bedre enn vann og brød. Til middag fikk vi ris og en illesmakende gryte. Dagen etter fikk vi samme måltid men risen var byttet ut med pasta (og da brukte vi faktisk ketsjup i stedet for gryte). Til frokost ble vi lovet egg og bacon, men fikk bare brød, smør og syltetøy. Lunsjen som ble servert om bord var faktisk det beste måltidet med kald kylling, pastasalat, salat, skinke og brød.

Dag 3:

Første dag med seiling og det var mørk himmel og regn, typisk. Men seiltur ble det for det. Opplevelsene ble bare ikke helt det samme. Vi seilet rundt til noen øyer for å snorkle og til Whiteheaven Beach. Været var veldig surt, grått og trist og det var kaldt. Verst var å ikke se Whiteheaven Beach i sollys, for det er skikkelig fint. Til tross for dårlig vær, var vi ute hele dagen. Da vi kom tilbake til øya vi bodde på, klarnet været opp.. Typisk.

Dag 4:

Siste dag i Whitsundays, ble det bare en halv dag med seiling før vi ble fraktet tilbake til fastlandet igjen. I dag seilet vi bare rundt til flere korallrev hvor vi snorklet. Siden før vi kom til Australia, har vi håpet på å se skilpadde, hai eller sjøhest. Men ingen av delene fikk vi se. Fram til turen hjemover. Plutselig seilte vi både fordi en tjukk svær sjøslange og en liten skilpadde! Og solen tittet etter hvert fram også.
Når vi kom tilbake til Airlie Beach var planen å ta bussen 01.30 (trodde vi), og vi hadde planene klare for resten av dagen mens vi ventet. Da klokken ble 19.00 tenkte vi å sjekke at bussen var i rute og at det faktisk var 01.30 bussen gikk. Hehe, vi hadde ikke helt lykken denne dagen. Bussen vi hadde bestilt gikk 18.55, så den var allerede kjørt. Så da måtte vi utsette hele programmet vårt. Mens vi har vært i Australia har vi hatt et veldig tett program for å rekke alt vi ville og i tillegg rekke å sitte alle de 50 timene på buss for å komme oss til alle stedene. For å rekke Sydney til den 3. mai som var planen, måtte vi da droppe surfing i Byron Bay… Og heller sitte 25 timer på buss i strekk! Men men, vi lærer av våre feil.
Klokken 23.00 kom vi oss heldigvis på en ny buss til Hervay Bay.

7DSC_0132.jpg

Skrevet av heilars 18:44 Arkivert i Australia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint