Reiseblogg fra Travellerspoint

La Isla Mujeres

sunny 40 °C

Stadig vekk i løpet av turen har vi sagt til oss selv, ”Her var det sinnsykt fint!” eller ”dette er paradis, kan det bli bedre?” Og ja, det kan det etter å ha sett denne øya. Isla Mujeres er virkelig et paradis, og vi har ikke sett lignede i løpet av turen! I fem netter har vi bodd på et lite, koselig hotell rett på stranda i Playa Norte. Sol hver eneste dag, nesten uutholdelig varme og en et hav varmere enn kroppstemeratur. Sanden er kritthvit, og havet så lyseblått at det burde hatt en egen farge. Virkelig ingenting å klage på. Det er bare paradis!

Hver dag har vi slappet av på stranda, badet i timesvis og spist ekte meksikansk taco. Det er rart hvor likt taco er alle andre steder enn sitt eget opprinnelsesland. Den originale tacoen er kjedelig i forhold til hva man er vandt med, men likevel god. Spesielt med en god dæsj hjemmelaget guacumole. Meksikansk taco fra sør består av mini lompe med enten fisk, kyllingfillet eller biff, salat, en tomatskive og bønnesaus. Rømme bruker de kun i nord har vi fått vite. Ellers får man gjerne hjemmelaget salsa servert til. Tacoen i Norge er faktisk bedre…

Nest siste dag leide vi oss en cuddy (golfbil), og kjørte rundt hele øya. Underveis kom vi over et skilpadde akvarium, som bare ble drevet av noen frivillige. Derfor ikke noe store greier, men vi fikk se masse skilpadder og andre eksotiske sjødyr som blant annet sjøhester, blekksprut, enorme kreps osv. Dette var i innendørs akvarium. De hadde også inngjerdet et område i havet hvor det var flere skilpadder og en stor hai. Utrolig gøy å oppleve. Vi kjørte langs vannet mesteparten av tiden og fikk se den fantastiske kystlinjen og var også innom et av Mexicos østligste punkter, hvor det krydret av store øgler. Undervei kom vi også over rikingenes boliger, og andre lokale bygninger, spesielle kirkegårder og lignende. På kvelden fikk vi også med oss skoleavslutning med stort show. Selve showet var ikke så veldig spennende, tror kanskje de hadde lagt mer tid og penger i kostymene, for de var sunnsyke. Men det var god stemning og de lokale hadde stæsjet seg opp for å se på.

Nå går turen videre til en ny meksikansk øy, nemlig Cozumel, hvor flere av de karibiske cruiseskipene fortøyer til. Så vi håper på å oppleve mer av ”La Isla Bonita”.

Beklager dårlig blogging og bildeoppdatering i det siste.. Vi har masse å fortelle og masse bilder å vise fram når vi kommer hjem selv om det ikke kommer ut på bloggen, så det er bare å glede seg! :D

Skrevet av heilars 07:48 Arkivert i Mexico

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint